12 Ocak 2011 Çarşamba

KULÜP LOGOMUZ



Lionistik oldugu kadar yerel degerlerimizi de ortak duyguda birleştirmek adına tasarlanmıştır.
Bu amaçla, zeminde kullanılan mavi renk güveni, sadakati, sınırsızlıgı ve uzak bakışlılıgı simgeler, huzuru temsil eder...Aynı zamanda gökyüzünü ve geniş ufukları ifade eder.Mavi zeminde, üst kısımda bulunan Lions logosu ise kulübümüzün Tarsus'a verecegi Lionistik hizmetleri ve yol göstericiligi tanımlamaktadır.


Logomuzun ana temasını oluşturan "Kleopatra Kapısı" geçmişten gelecege açılan bir kapı olarak tasvir edilmiştir."Kleopatra Kapısı" Tarsus'un tarihi zenginliklerini ve geçmişine verdigi degeri simgelemenin yanı sıra Türk Lionsu'nun ülke tanııtımına yönelik üstlenmiş oldugu misyona uygun olarak yaşadıgımız kenti ulusal ve uluslararası platformda tanıtma hedefinin görsel bir semboldür.
Logomuzun merkezinde, kentin içinden çıkıp gökyüzüne dogru yükselen palmiye agacı uzun ömrü ve esnek yapısı ile akdeniz kültürü ve insanının sıcaklıgının yanı sıra Lionistik hizmetlerimizin sürekliligini ve Lionlar'ın samimi duygularını simgelemektedir.


Arka planda görünen karakteristik Tarsus evi kent kültürünü ve Lions'un bölgemizde gerçekleştirecegi hizmetlerle gelecege taşıyacagı degerlerin bir sembolu olarak tasarlanmıştır.
Alt kısımda yer alan yeşil renk bölgemizin bereketle topraklarını, kentin yaşayan dokusunu, insanlarını ve yeni başlangıçları temsil etmektedir.
Son olarak, logoyu tamamlayan kaide de kullanılan lacivert renk sonsuzlugun ve verimliligin sembolüdür.Bu da Lionistik hizmetlerimizin verimliligi ve başarısını sembolize etmektedir.Lacivert renk, tüm bu özelliklerinin yanında bizlere, bir zamanlar Tarsus'un kıyılarını döven denizin dalgalarını yansıtmaktadır.
Bu tasvirlerle ortaya çıkarttıgımız kulüp logomuz taşıdıgı bu temek özellikleriyle bizlere esin kaynagı olacagı ve Lionistik hizmetlerimizi yansıtacagı düşünülmektedir.

Tarsus Kleopatra Lions Kulübü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder